Hur mycket kan du offra för skönhetens skull?

Vi människor vill vara vackra. Det är ingen nyhet. Men det kan som sagt vara så att du får lida pin för att vara fin. Hur mycket kan du tänka dig att offra för skönhetens skull? Det är en fråga som kan få lite olika svar beroende på var vi befinner oss i livet.

Behandlingar för skönhetens skull

Idag finns det ju gott om skönhetsbehandlingar som vi kan utföra hemma och som erbjuds på klinik. Det är inte bara tal om operationer. Faktum är att vi idag kan göra mycket utan den typen av ingrepp. Men det är inte utan smärta att till exempel vaxa bort hår och bland melanotan biverkningar finns det illamående som inte är så kul.

Så oavsett om du behandlar dig själv med en melanotan spruta för att få brunare hur eller om du går till en klinik för en brasiliansk vaxning så kan det leda till obehagligheter. Men detta är det många som är villiga att ta när det känns som att det är dags för en ny stil.

Mycket görs i hemlighet

Det är dock inte alltid så att vi stoltserar med allt som vi gör för att bli vackra. Vissa skönhetsritualer sysslar vi med i all hemlighet. Detta kan bero på att vi tycker att det är pinsamt att bli ertappade till exempel med gurka över ögonen eller avokado på kinderna.

Särskilt män kan tycka att det är pinsam att låta andra få veta att de sitter hemma och ser på Bingolotto med ansiktsmask i ansiktet. Detta är ju inte att lida pin men bara tanken om att någon skulle få veta känns som en rysning.

Vi kan alltså göra mycket för att dölja allt vi gör för att bli fina. Vi kanske till och med reser långt bort för att genomgå en skönhetsoperation. När vi kommer tillbaka så kan vi hitta på svepskäl och säga att vi bara har tränat mycket på det sista eller att vi använder en ny kräm.

Media påverkar vår syn på skönhet

Det är förstås så att den media vi tar del av påverkar hur vi ser på skönhet. Särskilt kvinnor kan påverkas av media så pass att de gör rätt galna saker för att vara vackra. Här är det ofta så att vi inte ens märker hur vi har påverkats av det vi läser och ser i film och på tv. Det blir en undermedveten process som får oss att göra rätt så märkliga saker för att vara fina.

Ska det vara vingar så ska det!

Bra att tänka på detta

Det är faktiskt inte så dumt att fundera lite på vad du är villig att göra för skönhetens skull. Att sätta gränser även för oss själva och våra egon är kanske inte så dumt. Nästa gång du planerar en skönhetsprocedur kan du stanna till och tänka om detta verkligen är något du vill göra. Om inte så låt bli!