Hur gör du flytten roligare för alla inblandade?

En flytt är inget skämt och många gånger kan det bli så stressigt att vissa inblandade gråter. Ett sätt att mildra upplevelsen av att packa ner ett hem och flytta det är att ta hjälp av ett flyttbolag. Ibland är det så enkelt att du drar ett skämt och lättar upp stämningen när flytten är försenad och dörren visade sig vara för liten för pianot.

Men det kan också vara så att du vill tänka igenom saker och ting innan du ens ringer en flyttfirma i Eskilstuna. Här är några tips för hur du kan göra flytten roligare för alla inblandade. Ha dem i åtanke när det blir dags att packa ihop och flytta bohaget till nästa adress.

Skapa en spellista med bra musik för flytten

Musik gör alla uppgifter roligare. Skapa en rolig, optimistisk spellista som du kan dansa till medan du packar eller packar upp. Detta är ett enkelt sätt att göra vardagen rolig. Men tänk på att flyttgubbarna kanske inte gillar samma musik som du. Kolla upp detta innan du drar upp volymen då du är med och dirigerar flytten.

Temapackning kan vara något

Du kan förvandla packning till en rolig aktivitet genom att ha temapackningssessioner. Du kan till exempel ha en 80-talsdag där alla klär ut sig i 80-talskläder och du lyssnar på 80-talsmusik medan du packar. Eller varför inte klä ut dig i halloween kläder när du rensar ut i röran inför flytten. Kan bli hur kul som helst.

Behåll något av de roliga kläderna på när det blir dags för flytten. En knasig hatt eller fluga kan få flyttpersonalen att dra på smilbanden. Då blir det roligare för alla inblandade!

rolig mössa
En rolig mössa kan förändra stämningen då det ska flyttas

Dra till med tävlingar

Dra igång några vänskapliga tävlingar. Det kan vara vem som kan packa lådor snabbast, vem som kan bära flest lådor eller vem som bäst kan navigera i en knepig uppsättning trappor. Se till att hålla det hela säkert och trevligt och bara om alla tycker att det är kul.

flest kartonger
Hur många kartonger får du med dig?

Packningsfest är garanterad glädje

Bjud över vänner till en packningsfest. Ni kan dricka saft eller bubbelvatten eller lätt förfriskning så att ni inte blir alltför packade. Förvandla det till en social tillställning med pizza och goda drycker. Kom ihåg att hålla det organiserat och se till att värdefulla eller ömtåliga föremål hanteras med försiktighet.

Skattjakt för dig och barnen

När du packar kan du gömma små presenter eller godsaker i några lådor som dina familjemedlemmar kan hitta när de packar upp i det nya huset. Detta kan vara smart om barnen måste vara med när ni kommer fram och börjar arbetet med att få upp allting i det nya hemmet.

Dekorera flyttlådor

Var kreativ med markörer och klistermärken för att anpassa dina flyttkartonger. Detta kan också vara en rolig aktivitet för barn. Kanske kan ni skriva roliga gåtor eller rita bilder som får folk att skratta. Med dekorationer på flyttlådor kan stämningen under flytten bli väldigt trevlig och positiv.

Bucketlist för din nya hemort

Skapa en bucketlist med saker du vill göra i din nya stadsdel eller stad. Detta kommer att få flytten att kännas mer som ett spännande äventyr. Om du inte flyttar till en annan stad kan din bucketlist vara för din nya adress.

Fotodokumentär av er flytt

Ge någon den roliga uppgiften att vara flyttens officiella fotograf eller videograf. De kan fånga uppriktiga ögonblick, roliga incidenter och framstegen i flytten. Senare kan dessa sammanställas till ett roligt video- eller fotoalbum.

Här är en typisk flyttvlogg:

Party första natten i nya hemmet

Detta kanske inte passar barnfamiljer så bra men om du har möjlighet att göra fest av första natten i nya hemmet kan det vara kul, Planera en rolig första natt i ditt nya hem. Det kan vara en picknickmiddag mitt på vardagsrumsgolvet eller en filmkväll med sovsäckar. Detta kan förstås också fungerar då det finns små personer med i bilden.

Kom ihåg att flytten inte behöver vara stress och inget roligt. Med lite kreativitet kan du göra det till en minnesvärd och glädjefylld händelse. Detta särskilt när du väljer ett flyttbolag som jobbar med positiv energi och som inte har något emot lite tävling då och då.