Därför kan massage göra dig glad

Du kan lägga ner det där med att dra torra skämt varje dag eller att prata om dig själv i tredje person för att skapa mer glädje i din tillvaro. Om du vill bli glad ska du boka massage! Massageterapi har använts i århundraden för att främja avslappning, minska stress och lindra smärta.

Även om de fysiska fördelarna med massage är välkända, förbises ofta dess förmåga att göra dig lycklig. Inte bara då du får massagen och känner glädjen sprida sig i kroppen. Massage kan sprida glädje många timmar och dagar efter att du får den!

massage glad

Massage frisätter må-bra-hormoner

Massage kan stimulera frisättningen av endorfiner, dopamin och serotonin, som är hormoner förknippade med njutning och lycka. Endorfiner är naturliga smärtstillande medel som också kan framkalla känslor av eufori, medan dopamin är en signalsubstans som hjälper till att reglera humör och motivation.

Serotonin är ett hormon som reglerar humör, aptit och sömn, och låga nivåer har kopplats till depression och ångest. Om du tvärtom ökar nivån så kan du alltså tvärtom känna dig glad och lycklig.

Regelbundna massagesessioner kan hjälpa till att öka produktionen av alla dessa hormoner. Det leder till ett bättre humör, mindre stress och en allmän känsla av välbefinnande. Lycka kan vi säga!

spaglad
Ta en hel weekend på spa med massa massage för att uppleva verklig glädje!

Massagen kan minska stress och ångest

Massage har visat sig minska nivåerna av stresshormonet kortisol som är förknippat med ångest och stress. Höga kortisolnivåer kan leda till en rad negativa effekter som:

  • Viktökning
  • Matsmältningsproblem
  • Sömnstörningar
  • Andningsproblem

Genom att minska kortisolnivåerna kan massage bidra till att främja en känsla av lugn och avslappning. Detta kan i sin tur lindra känslor av stress och ångest. När det här sker blir resultatet bättre humör och en mer positiv syn på tillvaron.

massagebad
Även massage för fötterna kan göra stor skillnad för ditt humör

Sov gott så lever du ett gladare liv!

Massage kan bidra till bättre sömn genom att minska muskelspänningar och främja avslappning. Många människor som lider av sömnlöshet eller andra sömnstörningar tycker att regelbunden massage kan hjälpa dem att somna snabbare och sova längre.

Bättre sömn kan leda till förbättrat humör, ökad energi och en positivare syn på livet. Detta kan sedan påverka allt i ditt liv. Dina relationer, ditt arbete och hur du känner dig.

Förbättrat immunförsvar kan ge förbättrad hälsa

Massageterapi kan hjälpa till att stärka ditt immunförsvar genom att öka produktionen av vita blodkroppar. Det är de som är ansvariga för att bekämpa infektioner och sjukdomar. Regelbundna massagesessioner kan alltså hjälpa till att förbättra din kropps förmåga att bekämpa sjukdomar och infektioner.

Med massage kan du med andra ord få en förbättrad hälsa och det är för många verklig glädje. Om du mår bra så är det lätt att le åt allt och alla omkring dig!

Här är en snabb massage du kan ge dig själv:

Massagen kan motverka känslor av ensamhet

Massageterapi kan ge en känsla av samband mellan massageterapeuten och klienten. En annan persons beröring kan vara en kraftfull upplevelse som främjar känslor av komfort, tillit och intimitet.

Detta kan motverka och bota känslor av ensamhet och isolering. Just ensamhet och isolering är sådant som kan leda till depression och ledsamhet. Lite massage och så känner du dig som en del av ett större sammanhang varpå glädjen kommer åter.