Beställ från pizzeria nu – Här hittar du pizzeria!

Det är ingen tillfällighet att livets glada stunder ofta sker på en pizzeria. På denna restaurang så kan du snabbt få in en rätt som är så god. Pizzan gillas av precis alla och är därmed ett bra val när familj och vänner vill samlas och äta tillsammans.

Men var finner du en pizzeria? Oavsett om du letar efter Dalby pizzeria, Sannegårdens pizzeria eller kanske Viking pizzeria så ska du alltid använda dig av Hitta.se! Men skriv inte in pizzeria nära mig, skriv istället Roma pizzeria, Milano pizzeria eller pizzeria viking. Eller skriv pizza och namnet på din stad. Då får du resultaten du är ute efter.

Nu är det bara att ringa och tala om vad du vill ha. Pizzan är klar när du kommer och hämtar den!

äta pizza

Vad är en pizzeria?

Som du kanske inser så är pizzan som maträtt inget nytt fenomen. Traditionen att laga till bröd och krydda det med tomat och örter har förekommit i Medelhavsområdet så länge som folk har levt där. Idag förknippar vi maten en hel del med USA trots att den ju har tydliga italienska rötter.

Men pizzerian kan nog ses som en ganska svensk företeelse. Det här är ju en restaurang som enbart serverar pizza. Du får en meny med lite olika varianter och enligt svensk tradition ska du också serveras en pizzasallad tillsammans med din pizza.

En pizzasallad är enligt svensk tradition en kålsallad som är både salt och sur. Den serveras antingen direkt på tallriken om du väljer att äta på ett pizzeri eller så får du den i en plastburk med lock som du kan ta med dig hem. Enligt svensk tradition så ska pizzasalladen ingå i priset för pizzan.

På en pizzeria finns det sällan plats för fler än 20-30 personer att äta. Det här är inte en plats du sitter länge på. Pizzan är snabb att tillreda och sedan tar det inte mer än max 20 minuter att äta den. Det är också därför som denna maträtt ingår i kategorin snabbmat.

På pizzerian serveras vi mat som är god men kanske inte alltid så nyttig, om vi bortser från pizzasalladen och grönsaker som du kan toppa pizzan med. Det här är inte platsen för matcha te eller ketorätter såvida det inte är en poppig keto-pizzeria förstås!

Här kan du se arbetet på Sannegårdens pizzeria i Göteborg:

Namn som påminner om Italien

Det är ganska vanligt att pizzarestauranger i Sverige har namn som påminner om Italien.

Några exempel på detta är:

  • Milano pizzeria
  • Pizzeria Napoli
  • Roma pizzeria
  • Pizzeria Arena (som i Kolosseum)
  • Campino pizzeria
  • Venedig pizzeria

Sedan har du restauranger med pizza som struntat i den italienska biten och kör på rediga svenska namn som Viking pizzeria, Haga pizzeria (lite Bellman där), Hällby pizzeria, Mossen pizzeria eller varför inte Norrstrands pizzeria?

Ska det vara amerikansk touch kan det bli Hawaii pizzeria!

pizza bagare

Skillnaden mellan en pizzeria och restaurang

På pizzerian finns pizzaugnen som med eller utan sten kan tillaga pizzan på höga temperaturer så att du får den där goda skorpan på brödet och så att det går snabbt att tillaga. Pizzaugnen kan givetvis finnas på en vanlig restaurang.

Restauranger som serverar lyxig mat kan till och med göra en grej av att de har stenugn för pizza och därmed riktigt god pizza på menyn. Men det här gör inte restaurangen till en pizzeria!

Skillnaden mellan pizzerian och restaurangen är att en pizzeria enbart serverar pizza! Den har inte en massa andra saker på menyn och är inte utformad för att du ska slå dig ner och under några timmars tid äta förrätt, huvudrätt, efterrätt och påtår på det.

Detta gäller oavsett om du är på jakt efter Sannegårdens pizzeria, Viking pizzeria eller pizzeria Dalby!

pizza på restaurang
Så här kan pizza på restaurang se ut!

När det är bråttom med pizza

Nu ska det sägas att du inte måste hitta en regelrätt pizzarestaurang för att få i dig pizza nu. När du söker efter pizzeria nära mig så är det antagligen så att det brinner lite i knutarna. Kanske är det barnen och deras vänner som absolut måste få denna rätt nu.

Du har några alternativ:

  • Laga fryst pizza i din egen ugn
  • Laga hemmagjord pizza med egen deg (tar cirka 1 timme)
  • Köp pizza från en lokal restaurang med pizzaugn
  • Ring en pizzakedja som pizzahut och få hemleverans

Så oavsett om du är ute efter Möllans pizzeria eller Pizzeria Mums så finns det lösningar när du inte hinner vänta på att de öppnar!

Pizzakedja eller klassisk pizzeria?

Pizzakedjor som Pizza Hut och Dominos är varumärken. De är som McDonalds är inom hamburgarens värld. Det är klart att du kan gilla att få en tjockare deg och lite annan presentation som du får på Pizza Hut. Men det ska sägas att det här skiljer sig en hel del från din lokala pizzeria där du tids nog lär känna personerna som driver stället.

Något som är unikt för pizzerian är den fina stämningen och den personliga känsla som finns. Din pizza lagas av en person som inte sällan kan ditt namn. Det kan vara lite svårt att få på pizzakedjerestauranger där folk som jobbar på plats knappt känner varandra!

På Viking pizzeria lanserade de pizzakalender år 2020:


Okej, skynda dig nu och ät din pizza innan den är kall!