5 fördelar med ortopedisk sittkudde i din kontorsstol

För dig som jobbar många timmar vid en dator så är det lätt att uppleva att det blir jobbigt att sitta mycket. Du kan ju inte alltid stå upp så det är verkligen viktigt att du investerar i en bra kontorsstol som har funktioner som avlastar och skyddar din kropp. Utöver detta kan du skaffa en ortopedisk sittkudde som ytterligare förbättrar din sittposition.

Men varför ska du köpa ortopedisk sittkudde? Vi ska kika på 5 fördelar med denna kudde för bättre sittande så att du kan motivera eller strunta i denna detalj…

  1. Du får ett optimalt stöd för din ländrygg

Ont i ländryggen är väldigt vanligt förekommande. Då även friska ryggar kan värka så är detta inte nödvändigtvis ett tecken om att du har skadat dig eller blivit sjuk. Men om du har en riktigt bra kontorsstol och lägger en ortopedisk kudde i den så kan du motverka den här typen av ryggproblem.

  1. Du kan få bättre hållning

När du inte orkar stå vid ett höj och sänkbart skrivbord så är det bra om du sitter på rätt sätt. Din hållning måste inte bli sämre för att du sitter ner. Tvärtom så kan en god sittposition främja god hållning. Detta kan den ortopediska sittkudden hjälpa dig med!

  1. Inte bara för jobbet

En kudde som du kan plocka loss kan du använda i många sammanhang. Du tar med dig den ortopediska kudden för stolen för den långa bilresan eller då du ska flyga. På så vis så kan du säkra att du alltid får fin avlastning och inte får för mycket tryck mot svanskota och nedre rygg. Då blir livet garanterat lite gladare!

Du kan använda sittkudden i:

  • Kontorsstolen
  • Bilstolen
  • Rullstolen
  • Parkbänken
  • Fåtöljen
  1. Det finns ortopedisk sittkudde med kylfunktion

Missa inte att du kan välja en ortopedisk kudde för stolen med kylfunktion. Det här är ju superskönt på sommaren då det kan bli svettigt. Med en skön och luftig kontorsstol med kudde som kyler så mår du bra. Dessutom är detta något du kan göra för skönhetens skull då du slipper få fula svettfläckar på kläderna.

på kontor
Inget gnäll på grund av ryggont på jobbet!
  1. Den är inte dyr och skyddar din dyra stol

Om du har köpt en dyr kontorsstol så vill du att den ska hålla länge. En sittkudde som är ergonomisk kommer att skydda dig och stolen. Dessutom är den inte dyr. Du kan få ett bra exemplar för några hundralappar.

Lider du redan nu av värk i nedre ryggen ska du helt klart fundera på att använda en kudde för smärtlindring. Det finns memory foam varianter såväl som modeller där du kan få massage inbyggt i en dyna.

Ta reda på hur olika typer av ortopediska kuddar kan göra livet bättre för dig och slå sedan till för att bli gladare av bättre sittande på jobbet och hemma!